winniefred wellenberg

De thema’s Communicatie en Bewegen hebben altijd mijn interesse gehad en lopen als een rode draad door mijn leven. Hoe gaan mensen met zichzelf en anderen om? Hoe beweegt iemand? Beweegt hij bijvoorbeeld veel, nauwelijks, voorop, naar zichzelf of naar een ander? En hoe doe ik dat zelf? Ik kan uren gefascineerd kijken naar mensen waarbij ik vooral let op wat het lijf mogelijk te zeggen heeft. Mijn opleidingen aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en Voorlichtingskunde (kopstudie van Pedagogische Wetenschappen) sloten bij mijn interesse aan.

Wat ik miste en zocht was de combinatie tussen communicatie (veelal hoofd) en bewegen (lijf), de balans tussen denken en voelen. Ik vond dat in de Opleiding voor Haptotherapie. Deze vierjarige opleiding heb ik gevolgd bij het Instituut voor Toegepaste Haptonomie (ITH) in Berg en Dal.

In deze opleiding heeft de waarde van het voelen de nadruk, het lijfelijk ervaren, maar ook de kracht van de positieve bevestiging en de relaties tussen mensen. We zijn het contact met ons lijf, met wat we ervaren bij het voelen zo vaak al heel vroeg kwijt geraakt. Mijn kracht ligt in het op zoek gaan naar wat het lijf je te vertellen heeft. Vanuit een open, sterk invoelende houding help ik jou je bewust te laten worden van je patronen. Vervolgens gaan we samen op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor jou. Zodat je weer kunt gaan leven vanuit je eigen kern, vrij bent. Gelukkig kunt zijn. Want gelukkig zijn is volgens mij niets anders dan jezelf zijn in relatie met de ander.